Neophodno jedinstvo svih političkih faktora u Srpskoj

0

Boračka organizacija opštine Pale najoštrije je osudila teroristički akt povampirenog vehabizma na policiju Republike Srpske, uz konstataciju da je napad na policiju napad na institucije Srpske.

Boračka organizacija traži puno jedinstvo političkih faktora u Republici Srpskoj, nosioca vlasti u institucijama Republike Srpske, kao i predstavnika iz reda srpskog naroda u zajedničkim organima BiH u borbi za zaštitu naroda i ustavno-pravne pozicije Republike Srpske.

Ističući da se tragični događaj ne smije koristiti u političke svrhe, iz Boračke organizacije Pale napominju da institucije moraju hitno i odlučno, bez kompromisa, ući u borbu protiv terorizma.

„O ovom pitanju nema kompromisa, ono mora biti armirano od svih subjekata Republike Srpske. Ovo pitanje nosi težinu ustavne, nacionalne i istorijske uloge i odgovornosti“, navodi se u saopštenju Boračke organizacije.

Po ko zna koji put, ističe se u saopštenju, manifestovana slabost i nefunkcionalnost obavještajno-bezbjednosnog sektora na nivou BiH zahtjeva obračun sa neodgovornim, jer Republika Srpska mora izvući pouke i sama preduzeti mjere zaštite ustavnog poretka.

Boračka oraganizacija opštine Pale oštro osuđuje postavljanje ratne zastave takozvane Armije BiH na teritoriji Republike Srpske.

Tim činom, ističu se u saopštenju, koristi se i zloupotrebljava tragičan teroristički događaj iz Zvornika, manifestuje vaskrsnuće pomračene ideologije i indoktrinacije sa početka devedesetih godina prošlog vijeka.

Pripadnici Policijske stanice Pale uklonili su juče zastavu sa ratnim obilježjima takozvane Armije BiH, koja je bila postavljena na Trebeviću, u neposrednoj blizini relejne stanice.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare