Nenad Lubura prvi doplivao do Časnog krsta

0

ISTOČNO SARAJEVO – U rijeci Željeznici u Istočnoj Ilidži do Časnog krsta danas, na veliki hrišćanski praznik Bogojavljenje, prvi je doplivao Nenad Lubura.

On je od mosta „Ratko Močević“ u Vojkovićima sa još 14 plivača, među kojima je bio i šezdesetpetogodišnji Bude Stanišić, plivao 33 metra, što simboliše godine života Isusa Hristosa.

Prije osveštanja vode i plivanja za Časni krst, u Hramu Svetog sveštenomučenika Petra Dabrobosanskog u Vojkovićima održana je sveta liturgija, nakon čega je organizovana litija do rijeke Željeznice.

Pred početak trke sveštenici su osveštali Časni krst i plivačima dali blagoslov.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović pozdravio je okupljene uz tradicionalni bogojavljenski pozdrav „Bog se javi“, a plivačima je poželio da srećno doplivaju do Časnog krsta.

Božović je rekao da će se opština potruditi da ova manifestacija iz godine u godinu bude bolje organizovana i zahvalio je sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i mnogobrojnim sponzorima, bez čije podrške ova manifestacija ne bi bila moguća.

Organizatori manifestacije su Srpska pravoslavna crkvena opština Vojkovići, Srpsko kulturno-umjetničko društvo iz ovog mjesta i DŽudo klub „Famos“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare