Nemanja Majdov zlatni na Evropskom kupu u Zagrebu

0

Nemanja Majdov donio je BiH prvu medalju u istoriji sa jednog evropskog EJU džudo takmičenja za kadete.

U izuzetno jakoj konkurenciji mladi bh. reprezentativac osvojio je zlatnu medalju na Evropskom kupu u Zagrebu – EJU top turniru za kadete, koji se boduje za evropsku rang-listu. O značaju uspjeha najbolje govori i činjenica da je upravo ovom informacijom započet i izvještaj sa takmičenja na zvaničnom sajtu Evropske džudo federacije. Takmičar JK Randori iz Istočnog Sarajeva na putu do trona do 66 kilograma savladao je vršnjake iz Slovenije Martina Hojaka, zatim Rikarda de Luka (Italija), Kristian Badžoa (Ukrajina) i u polufinalu Švajcarca Timoa Alemana. U finalu je bio bolji od Strahinje Bunčića iz Srbije.

„Lijepo je ući u istoriju i nadam se da je ovo samo odlična najava onoga što slijedi i u narednim starosnim kategorijama. Plod je ovo dogogodišnjeg rada pod stručnim nadzorom oca i trenera Ljubiše Majdova“, rekao je Majdov.

Ipak, i pored činjenice da mu je ovo već druga medalja na jednom evropskom takmičenju ove godine, nakon zlata na Alpe Adrija kupu u januaru u Linjanu, Majdov se požalio da je podrška krovnog saveza izostala.

„Nastavio sam seriju dobrih rezultata, među kojima su i tri medalje sa evropskih turnira prošle godine, ali od Džudo saveza BiH do sada nisam imao nikakvu podršku. Jedini koji su prepoznali moje uspjehe su Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS, čiji samo brat Stefan i ja stipendisti, te opštine Istočno Novo Sarajevo. Bez podrške ovih institucija i ovaj rezultat ne bi došao u BiH, RS i Istočno Sarajevo“, kazao je Majdov.

TEŠANOVIĆEVA ČESTITALA

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović čestitala je Nemanji Majdovu, članu Džudo kluba „Randori“ iz Istočnog Sarajeva, osvajanje zlatne medalje za kadete na Evropskom kupu u Zagrebu- EJU top turniru.

„Ovo je Vaš veliki uspjeh, ali i uspjeh džudo sporta Srpske koji ste na najbolji način prezentovali na turniru osvojivši zlatnu medalju, prvu medalju u istoriji osvojenu za BiH i Republiku Srpsku na jednom evropskom EJU džudo takmičenju za kadete“, navodi se u čestitki.

U čestitki upućenoj u lično ime i u ime Ministarstva porodice, omladine i sporta, Tešanovićeva izražava nadu da će uz talenat, rad i ljubav prema sportu Majdov i dalje postizati vrhunske rezultate.

U kategoriji takmičara do 66 kilograma na takmičenju u Zagrebu Majdov je savladao Martina Hojaka iz Slovenije, Rikarda de Luku iz Italije, Kristijana Badžoa iz Ukrajine, dok je u polufinalu savladao Švajcarca Tima Alemana, a u finalu Strahinju Bunčića iz Srbije.


(www.palelive.com / N. Novine / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare