Nemanja Jeremić imao najbolju epizodnu ulogu u filmu „Isceljenje“

0

ZVORNIK – Dvanaestogodišnji Nemanja Jeremić iz Zvornika imao je najbolju epizodnu ulogu u filmu „Isceljenje“, reditelja Ivana Jovića iz Beograda, odlučio je žiri ovogodišnjeg ruskog festivala „Zlatni vitez“ u Sevastopolju.Jeremić je za ovaj uspjeh nagrađen diplomom koju mu je sinoć, nakon što je film „Isceljenje“ prikazan u zvorničkom Domu kulutre, uručio reditelj Jović.

Film „Isceljenje“ je na festivalu „Zlatni vitez“, na kojem je prikazano oko 200 filmova, dobio „Zlatnog viteza“.

Jović je, izražavajući zadovoljstvo ovim uspjehom, rekao da je riječ o respektabilnoj i značajnoj nagradi i podsjetio da je film „Isceljenje“ prikazan na četiri međunarodna festivala na kojima je dobio glavne nagrade.

„Film je nastao pre dve godine, prema scenariju Monje Jović, kao nadahnuće svim onim šta se događalo i šta se događa na ovim prostorima, a kao jedino moguće rešenje je traženje načina kako da dođemo do oproštaja“, rekao je Jović.

On je dodao da je jedna od uloga bila i dječija, koju je od nekoliko stotina prijavljene djece na javni konkurs dobio Nemanja Jeremić jer je zadovoljio sve kriterijume za tu zahtjevnu ulogu.

„Film smo snimali u selu Jablanica kod Boljevca, na lokaciji koja je 11 kilometara daleko od puta, u teškim uslovima. Znali smo da će film biti prihvaćen jer smo, čim je krenula bioskopska distribucija, imali pune sale, kao i ovdje u Zvorniku“, rekao je Jović.

On je istakao da nije imao namjeru da pravi film sa porukom, ali se ona sama nametnula.

„Više sam imao želju da pravim film o praštanju, film koji treba da nam ispriča koliko je teško oprostiti, koliko je veliki podvig da oprostimo i da samo praštanjem možemo mirno da živimo jedni pored drugih“, kaže Jović.

Dvanaestogodišnji Nemanja Jeremić je član „Pozorišta mladih Zvornik“, a pripreme za kasting sa njim je radio Đorđe Deurić, direktor Doma omladine Zvornik.

Jeremić je rekao da nije bilo lako na snimanju filma jer je bilo veoma zahtjevno, te da nije očekivao uspjeh i nagradu, a prije svega da će proći kasting u jakoj konkurenciji.

Film „Isceljenje“, čija je tema duboka patnja ljudske duše, dobitnik je glavnih nagrada na festivalima u Skoplju i Švedskoj, a svjetsku premijeru imao je na Festivalu u njemačkom gradu Kotbusu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare