Nekorektnost Suda u slučaju RAOP-a

0

ISTOČNO SARAJEVO – Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Istočnom Sarajevu da je nekorektno što Sud radnike „Energoinvesta – Rasklopne opreme“ /RAOP/, koji traže da im bude uplaćen i povezan radni staž i isplaćena dugovanja po pravosnažnim sudskim presudama, upućuje na Vladu.

„Nije Vlada ta koja radi stečajni postupak, to radi sud i on treba da odgovori zašto su nekim radnicima isplaćena dugovanja, a nekim nisu“, navela je Cvijanovićeva.

Nakon kratkog razgovora sa radnicima RAOP-a, premijer Srpske je istakla da ne želi da bilo ko upućuje na Vladu kao adresu za odgovor na pitanja radnika.

„Zahvalila sam radnicima „Raopa“ na razumijevanju, jer su neki od njih u vrlo teškoj poziciji. Neki radnici će biti vraćeni na posao, a ostali će se vraćati postepeno, ali ljudi imaju problem da dočekaju to vrijeme“, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je najavila da će Vlada nastaviti da razgovara sa novim vlasnicima, te da će rješavati pitanje ovih radnika nakon izbora.

Cvijanovićeva je podsjetila da je Vlada intervenisala kada je riječ o radnicima koji nisu prijavili svoja potraživanja.

„U najgore vrijeme, poslije poplava, Vlada Srpske je izdvojila 410.000 KM za rješavanje ovih pitanja. Međutim, mora se pomoći i ljudima koji jesu prijavili potraživanja, a onda ostali `kratkih rukava` i zato nije korektno da ih sud upućuje na Vladu“, naglasila je Cvijanovićeva.

Komentarišući odluku Vlade Republike Srpske o kupovini objekta u Istočnom Sarajevu za potrebe srpskih članova institucija BiH, Cvijanovićeva je podsjetila da je takav potez najavljivan i ranije, nakon što su analizirani troškovi za iznajmljivanje različitih objekata.

Ona je ocijenila da će to biti dobar projekat koji bi trebalo da omogući svim ljudima da stanuju u pristojnim uslovima, a da to, ujedno, bude objekat koji će imati i druge sadržaje, kao što su prostorije za održavanje sastanaka, konferencija i slično.

„Nadam se da ćemo uskoro krenuti sa tim projektom, koji će biti veoma važan i za Istočno Sarajevo. Takav objekat sa svim uslugama koje će nuditi znači i zapošljavanje ljudi. Ima to i svoju simboliku i Istočnom Sarajevu treba jedan takav objekat“, poručila je premijer Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare