Nekoliko stotina Višegrađana protestovalo zbog hapšenja

0

VIŠEGRAD – Nekoliko stotina građana Višegrada okupilo se danas na protestnom skupu, koji je organizovan kao znak podrške desetorici Srba koji su jutros uhapšeni u akciji Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ u ovoj opštini i Prijedoru.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Višegrad Milisav Vasić izrazio je nezadovoljstvo hapšenjem demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske, a posebno je izrazio žaljenje što se to dešava samo srpskim borcima.

„Zašto hapse samo Srbe? Kada će početi hapšenja za muslimansku vojsku, koja je počinila zločine u Višegradu u proteklom ratu?“, upitao je Vasić.

On je rekao da Višegrad nije genocidni grad, kako žele da ga prikažu u svijetu.

Načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković osudio je hapšenja srpskih boraca 20 godina nakon rata i rekao da je u ovom gradu stradalo mnogo Srba, a da za to Bošnjaci do sada nisu odgovarali.

Mišković je rekao da je žalosno što samo Srbi nose krivicu iz proteklog rata i pozvao vlast da reaguje na ova hapšenja.

Na protestu koji je danas organizovala Boračka organizacija Višegrad nije bilo incidenata.

Na području Višegrada i Prijedora rano jutros uhapšeno je 10 lica osumnjičenih za ratni zločin počinjen na području Višegrada 1993. godine, saopšteno je ranije iz Sipe.

Hapšenje su, po naredbi Tužilaštva BiH, izveli policijski službenici Sipe u koordinisanoj akciji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije i u saradnji sa pripadnicima MUP-a Republike Srpske.

Riječ je o akciji međunarodnog karaktera koja je provedena sinhronizovano sa policijskim organima Srbije, gdje je uhapšeno pet lica zbog ratnog zločina.

(www.palelive.com / Srna / foto: Max )

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare