Nedostatak parking mjesta riješiti gradnjom javne garaže

0
Nedostatak parking mjesta riješiti gradnjom javne garaže

FOČA – Skupština opštine /SO/ Foča usvojila je danas mišljenje o opravdanosti izgradnje javne garaže u centru naselja, čime su se stekli uslovi da se krene u proces regulisanja imovinsko-pravnih odnosa.

Revizijom regulacionog plana iz 2009. godine, predviđeno je da dugogodišnji problem nedostatka parking-prostora u užem centru Foče bude riješen izgradnjom objekta za kolektivno garažiranje u dvorištu između stambenih blokova u NJegoševoj i Krajiškoj ulici.

Na tom prostoru nalazi se više privremenih garaža u posjedu fizičkih i pravnih lica, pa je, s ciljem rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, potrebno izvršiti njihovu eksproprijaciju.

Prvi korak u tom smjeru je pribavljanje mišljenja Skupštine opštine Foča o izgradnji kolektivne garaže, da bi na osnovu toga Vlada Srpske mogla donijeti odluku o utvrđivanju opšteg interesa, kao preduslova za eksproprijaciju.

U usvojenom dokumentu se navodi da je izgradnja kolektivne garaže predviđena regulacionim planom, a uvrštena je u strategiju razvoja opštine od 2017. do 2026. godine.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare