Nedostaje radna snaga u proizvodnim pogonima

0

SOKOLAC – Menadžment kompanije „Krem komerc“ Sokolac, koja zapošljava četrdesetak radnika u oblasti drvoprerade, u razgovoru sa predstavnicima opštinskog Odjeljenja za lokalni razvoj ukazao je na problem nedostatka radne snage za šta je potrebno naći rješenje.

Direktor „Krem komerca“ Goran Radijeljac rekao je Srni da problem nedostatka radne snage, pogotovo dobrih majstora, postoji u većini proizvodnih pogona, a ne samo u njegovoj firmi.

„Razloga je više, a prvi je odlazak mladih ljudi, te nedostatak volje da radom obezbijede sebi primanja, tako da vrijeme provode u kladionicama i kafićima“, kaže Radijeljac.

On vjeruje da će u narednom periodu ovaj problem još više doći do izražaja, pa očekuje od svih nivoa vlasti da nađu rješenje u vezi sa ovim pitanjem.

Privredno društvo „Krem komerc“ u mjestu Pediše kod Sokoca bavi se već 21 godinu proizvodnjom rezane građe i elemenata za stolariju i zapošljava 40 radnika. Prema ocjeni Odjeljenja za privredu i finansije opštine Sokolac, ova firma je jedna od najuspješnijih u ovoj lokalnoj zajednici.

Načelnik Odjeljenja za lokalni razvoj opštine Sokolac Tijana Đokić izjavila je da je jučerašnja posjeta predstavnika lokalne uprave „Krem komercu“ dio planiranih aktivnosti u okviru realizacije Programa postinvesticione podrške u okviru Saradničke mreže.

„Razgovarano je o barijerama sa kojima se susreću u poslovanju, te o načinu na koji opštinske službe mogu konkretno pomoći realizaciju njihovih razvojnih planova, ali i održavanju trenutnih investicija“, rekla je Đokićeva.

Ona je naglasila važnost ovog privrednog subjekta za lokalni razvoj, što je i bio razlog da ovoj kompaniji opština Sokolac dodijeli „Zlatnu povelju“ povodom Ilindana – Dana opštine.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare