Devet učenika manje u novoj školskoj godini

5

Osnovnu školu „Mokro“ u mjestu Mokro, opština Pale, ove školske godine pohađa 287 učenika u 18 odjeljenja, što je za devet učenika manje u odnosu na prethodnu godinu.
Vršilac dužnosti direktora Osnovne škole „Mokro“ Milijana Grujić rekla je Srni da ova škola svake godine ima za oko deset učenika manje.

„Trend smanjenja broja učenika se nastavio i ove godine“, rekla je Grujićeva i dodala da je ove godine upisano 29 prvačića, od čega 25 u centralnu školu, tri u Područnom odjeljenju Vučija Luka i jedan u Područnom odjeljenju Brezovice.

Ona kaže da je Područna škola na Brezovicama bila zatvorena, ali da je nakon molbe upućene Vladi Republike Srpske donesena odluka da ovo odjeljenje radi i ove školske godine.

Ukoliko se uzme u obzir stanje u mnogim mjestima u Republici Srpskoj, kaže Grujićeva, za sada nema zabrinutosti da bi škola u Mokrom mogla da bude zatvorena.

Ona dodaje da u ovoj školi, kada je riječ o zaposlenima, nema tehnološkog viška, ali da u budućnosti sve zavisi od broja djece i broja odjeljenja.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
5 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Nista čudno, BiH će za 15-20 godina biti država staraca i Arapa, mladi ljudi idu mahom odavde, a ovi što ostanu ne mogu ni sebe zaokružiti, a kamoli porodicu osnovati.

Tako je, pa vi dozvolite reklame za Durex u toku crtanog filma na TV-u. Sjecam se ko mali kad sam gledo crtace, tek se pojavile reklame za Durex, pa obavezno od 7 do pola 8 bude jedna ili dvije. Ja sva sreca nisam nikad koristio…

Jeste reklame za Durex su glavni krivci za ovakvo stanje. Ja mislo tajkunizacija R.Srpske, opšta pljačka javnih dobara, nepotizam, korupcija, napad na Revizorsku službu, konstantan odlazak onih koji to ne mogu da gledaju, plate od 350 do 500 KM u privatnom sektoru, po dvoje, troje na jednom mjestu u javnim institucijama, naropito u Elektrodistribuciji, selo bez perspektive itd. da ne nabrajam može do sutra, kad ne lezi vraže ono Durex reklame.

druze, stani malo, kako ti ne dosadi vazda isto pisati

1diurnal