Ne ostavi ništa osim otisaka stopala

0

SOKOLAC – Planinari sokolačkog društva „Glasinac“ organizovai su cjelodnevnu akciju uklanjanja smeća koje su na Romaniji ostavili nesavjesni posjetioci, te završili uređenje zemljišta oko Planinarskog doma „Crvene stijene“ i farbanje drvenog mobilijara za djecu.

Planinari su rekli Srni da su u jučerašnjoj akciji postavili i dvije info-table sa svim dostupnim informacijama o značajnim turističkim atrakcijama Romanije, te uputstvo i pravila korišćenja dječijeg adrenalin parka „Vjeverica“.

Oni su izrazili zadovoljstvo što je započeta popravka ograde i postavljanje kapije, kako bi posjed i imovina u vlasništvu Planinarskog društva bili zaštićeni, te na raspolaganju najavljenim gostima i posjetiocima.

„Ne ostavi ništa osim otisaka stopala, ne ponesi ništa osim utisaka, ne ubij ništa osim svog vremena“, poručili su članovi sokolačkog Planinarskog društva.

Oni su naveli da su ponosni na činjenicu da prave stvari rade planski, složno i zajedno sa prijateljima društva, koji su osudili ružne prizore i dali sugestije kako se izboriti sa ljudima koji smeće ostavljaju u prirodi.

Planinarsko društvo „Glasinac“ osnovano je na Sokocu 2009. godine, organizator je više pohoda i takmičenja u planinarskoj orijentaciji i uspjelo da obezbijedi sredstva iz više izvora za izgradnju Planinarskog doma na Romaniji.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare