Nastavljene deminerske aktivnosti u Šetićima

0
Arhivska fotografija

ZVORNIK – U zvorničkoj Mjesnoj zajednici Šetići na lokaciji “Savići dva” danas je nastavljeno deminiranje 9.500 metara kvadratnih, koje je prekinuto 14. maja zbog poplava koje su uništile obilježja i na radilište nanijele velike nanose šljunka.

Dejan Galić iz zvorničke Službe Civilne zaštite rekao je da deminiranje na ovoj lokaciji obavlja deminerska organizacija “Dok-ing deminiranje” Pale.

Galić je napomenuo da je danas pronađena i bezbjedno uklonjena protivtenkovska mina u Šepku, te dodao da je u ovoj godini primjetno povećanje broja prijavljenih slučajeva pronađenih minsko-eksplozivnih sredstava.

“Danas će na području opštine Zvornik boraviti i `A` tim Republičke uprave Civilne zaštite Republike Srpske, koji će izvršiti uklanjanje i uništavanje neeksplodiranih ubojitih sredstava u Kamenici i Gornjim Šetićima, kao i prikupljenih neeksplodiranih ubojitih sredstava koja se nalaze u kontejneru Policijske stanice Zvornik”, rekao je Galić.

Na području zvorničke opštine u toku je i deminiranje 22.663 metara kvadratnih u okviru deminerskog zadatka “Jusići–Kosa tri”, 54.125 metara kvadratnih na lokaciji “Simića šume” u naselju Ašćerići i 24.314 metara kvadratnih u Jusićima na lokaciji “Brđani-Jokići”.

Od početka godine deminirano je 6.137 metara kvadratnih u Mjesnoj zajednici Jusići na lokaciji “Igralište”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments