Nastavljene deminerske aktivnosti u Šetićima

0
Arhivska fotografija

ZVORNIK – U zvorničkoj Mjesnoj zajednici Šetići na lokaciji „Savići dva“ danas je nastavljeno deminiranje 9.500 metara kvadratnih, koje je prekinuto 14. maja zbog poplava koje su uništile obilježja i na radilište nanijele velike nanose šljunka.

Dejan Galić iz zvorničke Službe Civilne zaštite rekao je da deminiranje na ovoj lokaciji obavlja deminerska organizacija „Dok-ing deminiranje“ Pale.

Galić je napomenuo da je danas pronađena i bezbjedno uklonjena protivtenkovska mina u Šepku, te dodao da je u ovoj godini primjetno povećanje broja prijavljenih slučajeva pronađenih minsko-eksplozivnih sredstava.

„Danas će na području opštine Zvornik boraviti i `A` tim Republičke uprave Civilne zaštite Republike Srpske, koji će izvršiti uklanjanje i uništavanje neeksplodiranih ubojitih sredstava u Kamenici i Gornjim Šetićima, kao i prikupljenih neeksplodiranih ubojitih sredstava koja se nalaze u kontejneru Policijske stanice Zvornik“, rekao je Galić.

Na području zvorničke opštine u toku je i deminiranje 22.663 metara kvadratnih u okviru deminerskog zadatka „Jusići–Kosa tri“, 54.125 metara kvadratnih na lokaciji „Simića šume“ u naselju Ašćerići i 24.314 metara kvadratnih u Jusićima na lokaciji „Brđani-Jokići“.

Od početka godine deminirano je 6.137 metara kvadratnih u Mjesnoj zajednici Jusići na lokaciji „Igralište“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments