Nastavljena vakcinacija prioritetnih kategorija

0

SOKOLAC – Na Sokocu je danas nastavljena imunizacija prioritetnih kategorija nakon što je Dom zdravlja dobio 170 doza prve komponente vakcine „sputnjik ve“, rekla je Srni direktor Adrijana Stanar.

„Danas su vakcinisani stariji od 65 godina i zdravstveni radnici iz Specijalne bolnice za psihijatriju i Zavoda za forenzičku psihijatriju na Sokocu, koji do sada nisu primili vakcinu protiv virusa korona. U narednim danima vakcinisaćemo i svih deset dijaliznih pacijenata“, navela je Stanareva.

Ona je naglasila da je Dom zdravlja ranije dobio i 50 doza vakcine „sinovak“ kojima su istog dana revakcinisane osobe koje su prvu dozu primile prije četiri nedjelje.

Stanareva je rekla da je do sada, prema evidenciji ove ustanove, vakcinisano 477 osoba. Imunizavija je izvršena kod 20 odsto zdravstvenih radnika koji su primarno prioritetna grupa, rekla je ona i dodala da se ovaj proces nastavlja.

Prema njenim riječima, sokolačkom Domu zdravlja do sada se za imunizaciju prijavilo više od 1.000 starijih od 65 godina, a vakcinisano je oko 50 odsto.

Sokočanin Petar Ponjarac /70/, koji je danas primio vakcinu, zadovoljan je što je stigao na red jer se i ranije opredijelio za rusku vakcinu.

„U porodici smo poštovali smo mjere zaštite, ostali zdravi i tako ćemo nastaviti neko vrijeme i poslije vakcine“, naglasio je Ponjarac.

Imunizacija prioritetnih kategorija na Sokocu obavljena je u prostorijama Sportske dvorane uz sve preporučene mjere epidemiološke zaštite.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare