Nastavlja se onlajn nastava zbog nepovoljne epidemiološke situacije

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Nastava u Osnovnoj školi /OŠ/ „Sveti Sava“ u Istočnom Novom Sarajevu i dalje će se odvijati onlajn do petka, 12. marta, s ciljem zaštite zdravlja učenika i zaposlenih, a postoji bojazan da se redovna nastava neće moći održavati ni u narednom periodu zbog nepovoljne epidemiološke situacije.

U prostorijama opštinske uprave Istočno Novo Sarajevo danas je održan hitan sastanak povodom epidemiološke situacije u OŠ „Sveti Sava“ i u ovoj lokalnoj zajednici.

Predstavnici osnovne škole upoznali su prisutne o situaciji u ovoj obrazovnoj ustanovi, odnosno da se trenutno u izolaciji zbog virusa korona nalaze 52 učenika i osam nastavnika, te da postoji bojazan da se nastava neće moći održavati ni u narednom periodu, saopšteno je iz opštinske uprave.

Sastanku su prisustvovali načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić sa saradnicima, te direktori ove osnovne škole, Srednje škole „28. juni“, vrtića „Patrijarh Pavle“, predsjednik Školskog odbora, direktor Doma zdravlja i Regionalnog centra za javno zdravstvo.

Katić je uputio Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske urgenciju da bude nastavljena privremena obustava nastave, jer je epidemiološka situacija u OŠ „Sveti Sava“ i dalje nepovoljna.

Nadležno ministarstvo reagovalo je po hitnom postupku i Opštinskoj upravi dostavilo mišljenje u kojem je saglasno sa donesenim zaključkom.

Direktori Srednje škole i vrtića prisutne su informisali da je situacija sa virusom korona u ovim obrazovnim ustanovama pod kontrolom.

Redovno odvijanje nastave u OŠ „Sveti Sava“ obustavljeno je 25. februara zbog nepovoljne epidemiološke situacije, a učenici od tada nastavu prate onlajn.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare