Nastavak saradnje sa organizacijom „Vorld vižn“

0

Rukovodstvo opštine Pale dogovorilo je danas nastavak saradnje u oblasti ekologije sa predstavnicima organizacije „Vorld vižn“ iz Tajvana, kao i sa 20 njihovih donatora koji finansiraju aktivnosti te organizacije.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Žarko Čović rekao je Srni da će u narednom periodu fokus djelovanja biti na zaštiti šuma, pa je u ovoj godini dogovoreno potpisivanje još jednog ugovora o sufinansiranju koji se odnosi na nabavku sadnica drveća.

Čović je istakao da lokalna zajednica u proteklih 10 godina imala dobru saradnju sa organizacijom „Vord vižn“ u BiH.

On je naveo da su razgovarali o proteklom radu, iskustvu i urađenim projektima koji su se odnosili na ranjive kategorije stanovništva, posebno na djecu i višečlane porodice, ali i na povećanje kvaliteta obrazovanja.

„Proteklih godina opština Pale potpisala je nekoliko ugovora sa organizacijom `Vorld vižn` o sufinansiranju sa cilju ekonomskog osnaživanja ugroženih porodica kroz obezbjeđivanje plastenika, poljoprivredne mehanizacije ili drugih mašina i alata potrebnih za jačanje otpornosti domaćinstva i stvaranje mogućnosti za prihode“, rekao je Čović.

(www.palelive.com/Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare