Nastavak saradnje Doma omladine i SFF Zvornik

0

ZVORNIK – Vršilac dužnosti direktora zvorničkog Doma omladine Dušan Petrović i industri menadžer „Sarajevo film festivala“ Ena Đozo najavili su danas da će saradnju nastaviti kroz projekte „Pank sinema“ i „Bisokop na otvorenom“.„Naša saradnja počela je četvorodnevnim projektom putujućeg bisokopa `Sarajevo film festivala` pod nazivom `Operacija kino`, koji je u toku u Domu omladine u Zvorniku“, rekla je Đozo na konferenciji za novinare.

Ona je istakla da se „Operacija kino“ realizuje četvrtu godinu zaredom, a da su u saradnji sa zvorničkim Domom omladine imali najpozitivnije iskustvo.

„To je rezultiralo time da smo u prvih nekoliko časova druženja dogovorili nastavak saradnje kroz programsku cjelinu `Operacije kino` pod nazivom `Pank sinema`, gdje mladim Zvorničanima nudimo priliku da se prijave na konkurs sa svojim kratkim filmovima do sedam minuta“, rekla je Đozo.

Ona je dodala da će odabrani radovi biti prikazani u BiH u okviru „Operacije kino“, ali i na „Sarajevo film festivalu“.

Petrović je najavio da je drugi segment saradnje „Bioskop na otvorenom“ i da će biti realizovan tokom „Zvorničkog ljeta“, najvjerovatnije, sa ponoćnim projekcijama na stadionu Sokolskog doma.

Prema njegovim riječima, ukoliko se u okviru „Bioskopa na otvorenom“ budu realizovale ponoćne projekcije, Zvornik će u tom slučaju imati praktično 24 časa dešavanja sa pedesetak događaja u vrijeme trajanja tradicionalne manifestacije „Zvorničko ljeto“ od 2. do 8. avgusta.

U zvorničkom Domu omladine od 19. do 22. februara traje „Operacija kino“ u okviru koje će biti prikazana četiri evropska filma „A“ produkcije.

Zvornička publika prva dva dana mogla je da vidi filmove „One“ poljske rediteljke Malgožat Šumovske i „Sveti motori“ francuskog reditelja Leosa Karaksa. Večeras je na programu film „Ovo mora da je to mjesto“ italijanskog reditelja Paola Sorentina, a posljednjeg dana „Žena iz petog okruga“ poljskog reditelja Pavela Pavlikovskog.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare