Nastavak saradnje Doma omladine i SFF Zvornik

0

ZVORNIK – Vršilac dužnosti direktora zvorničkog Doma omladine Dušan Petrović i industri menadžer “Sarajevo film festivala” Ena Đozo najavili su danas da će saradnju nastaviti kroz projekte “Pank sinema” i “Bisokop na otvorenom”.“Naša saradnja počela je četvorodnevnim projektom putujućeg bisokopa `Sarajevo film festivala` pod nazivom `Operacija kino`, koji je u toku u Domu omladine u Zvorniku”, rekla je Đozo na konferenciji za novinare.

Ona je istakla da se “Operacija kino” realizuje četvrtu godinu zaredom, a da su u saradnji sa zvorničkim Domom omladine imali najpozitivnije iskustvo.

“To je rezultiralo time da smo u prvih nekoliko časova druženja dogovorili nastavak saradnje kroz programsku cjelinu `Operacije kino` pod nazivom `Pank sinema`, gdje mladim Zvorničanima nudimo priliku da se prijave na konkurs sa svojim kratkim filmovima do sedam minuta”, rekla je Đozo.

Ona je dodala da će odabrani radovi biti prikazani u BiH u okviru “Operacije kino”, ali i na “Sarajevo film festivalu”.

Petrović je najavio da je drugi segment saradnje “Bioskop na otvorenom” i da će biti realizovan tokom “Zvorničkog ljeta”, najvjerovatnije, sa ponoćnim projekcijama na stadionu Sokolskog doma.

Prema njegovim riječima, ukoliko se u okviru “Bioskopa na otvorenom” budu realizovale ponoćne projekcije, Zvornik će u tom slučaju imati praktično 24 časa dešavanja sa pedesetak događaja u vrijeme trajanja tradicionalne manifestacije “Zvorničko ljeto” od 2. do 8. avgusta.

U zvorničkom Domu omladine od 19. do 22. februara traje “Operacija kino” u okviru koje će biti prikazana četiri evropska filma “A” produkcije.

Zvornička publika prva dva dana mogla je da vidi filmove “One” poljske rediteljke Malgožat Šumovske i “Sveti motori” francuskog reditelja Leosa Karaksa. Večeras je na programu film “Ovo mora da je to mjesto” italijanskog reditelja Paola Sorentina, a posljednjeg dana “Žena iz petog okruga” poljskog reditelja Pavela Pavlikovskog.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments