Nastavak podrške Andrićgradu

0

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija nastavlja da pomaže i podržava izgradnju Andrićgrada, jer smatra da je to od velikog kulturnog, istorijskog i životnog značaja, ne samo za Republiku Srpsku i BiH, nego i za Srbiju.


“Kada uporedite broj ljudi koji je posjetio Višegrad u posljednjih godinu dana u odnosu na prethodnih 15 godina, koje nisu bile ratne, a da i ne govorimo o ratnim, koje su bile teške i za srpsko i bošnjačko stanovništvo, mnogo je razloga da se ti pojekti podrže”, naglasio je Vučić, poslije sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom u Beogradu.

Komentarišući informacije o obustavljanju pojedinih graničnih projekata zbog ekonomskih razloga, Vučić je rekao da prvi put Vlada Srbija ne izlazi sa pričom o Potemkinovim selima i da je danas razgovorano o nekoliko važnih stvari od kojih će imati koristi građani Srpske, ali i ostali u regionu.

“Ono za šta nemamo dovoljno novca – nikog ne želimo da lažemo i obmanjujemo da ćemo to moći uraditi. Ove godine nećemo moći, ali uradićemo sledeće”, rekao je Vučić.

On je dodao da je zahvalan Dodiku što je istakao značaj političke i ekonomske stabilnosti Srbije, zato što i jeste cilj da se izgradi jaka i snažna Srbija, što se neće postići glasnim izjavama, već velikim radom i trudom i otvaranjem radnih mjesta.

“Mislim da ćemo u narednom periodu moći više i snažnije da pomognemo Srpskoj i svim drugim u regionu, kao što od njih očekujemo saradnju i podršku”, poručio je Vučić.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments