Nastavak aktivnosti na osnivanju Dnevnog centra za zdravo starenje

0

ISTOČNA ILIDŽA – Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović je sa predstavnicima opštinskog Centra za socijalni rad i Udruženja „Perspektiva plus“ dogovorio da se u narednom periodu zajedničkim naporima omogući da Dnevni centar za zdravo i aktivno starenje otvori vrata korisnicima kojima je namijenjen, odnosno građanima treće životne dobi.

Na sastanku je bilo riječi o organizaciji i funkcionisanju Dnevnog centra za zdravo i aktivno starenje, a uskoro bi trebalo da počne adaptacija prostora koji je obezbijedila opština.

S obzirom na to da su potrebna minimalna ulaganja, očekivanja su da bi Centar u narednim mjesecima mogao početi sa radom, objavljeno je na zvaničnoj stranici opštine Istočna Ilidža.

Božović je u februaru potpisao sporazum o osnivanju Dnevnog centra za zdravo starenje sa predstavnicima opštinskog Centra za socijalni rad, lokalnog Udruženja penzionera i Udruženja „Perspektiva plus“.

Centar je zamišljen kao prostor u kojem će sugrađani treće životne dobi nastaviti aktivan život kroz svakodnevna druženja, hobije i brojne aktivnosti, koje će voditi stručna lica.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare