Nastava 1. septembra, časovi 45 minuta

0

BANJALUKA – Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić izjavila je da će, prema preporukama Instituta za javno zdravstvo, nastava u novoj školskoj godini početi 1. septembra, a čas bi trebalo da traje 45 minuta.

Trivićeva je naglasila da će resorno ministarstvo na početku školske godine insistirati na trajanju punih časova, a kasnije će se pratiti epidemiološka situacija i postupati prema preporukama epidemiologa.

„Predmetna nastava će se odvijati u jednoj učionici, dakle profesori će se smjenjivati po razredima, a ne učenici. Time ćemo smanjiti kontakt među djecom, a sve ostale mjere ostaju kao i do sada“, rekla je Trivićeva za RTRS.

Ona je istakla da će i za ovu školsku godinu biti spremna nastava preko RTRS-a u slučaju da određeni broj učenika ne bude mogao prisustvovati nastavi zbog virusa korona.

Trivićeva je rekla da će i dalje tokom nastave biti obavezno nošenje zaštitnih maski jer se ne može obezbijediti dovoljna distanca u učionicama, te da će se u školama i dalje voditi računa da higijena bude na visokom nivou.

Ona je navela da je u ovom momentu u Srpskoj oko 30 odsto vakcinisanih radnika u prosvjeti i da se bi se taj broj do početka školske godine mogao povećati na 42 odsto.

„Težimo da bude veći broj vakcinisanih u prosvjeti, a ne samo nastavnog kadra, kako bismo spriječili širenje virusa u školama. S obzirom na to da nam povećanje zaraženih dolazi s jeseni, mi moramo da preduzmemo sve što je u našoj moći da bismo smanjili kliničku sliku“, rekla je Trivićeva.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Vlada RS)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare