Narodna biblioteka i muzejska zbirka organizovala prvu Dječiju vaskršnju čaroliju

0

ZVORNIK – “Dječija vaskršnja čarolija” je manifestacija koju organizuju zvornička Narodna biblioteka i muzejska zbirka na platou ispred ove ustanove.

Ova manifestacija okupila je oko 100 djece iz vrtića „Naša radost“ i osnovne škole „Sveti Sava“.

Direktor biblioteke Nega Stjepanović izjavila je da u manifestaciji učestvuje i slikarska škola „Paleta“ čiji je osnivač i rukovodilac Jovo Lalić djeci objasnio neke tehnike i motive koji bi mogli da se nađu na jajima.

Cilj “Dječije vaskršnje čarolije” je da podsjetimo djecu na to šta znači Vaskrs, koji su simboli kojima se ovaj praznik obilježava, ali i da kod djece podstaknemo njihovu kreativnost i da vidimo kako bi oni voljeli da izgleda vaskršnje jaje – istakla je Stjepanovićeva.

Ona je dodala da se i ovom manifestacijom biblioteka želi približiti najmlađima tako da shvate da u njoj mogu mnogo toga da nauče, ali i da se zabave.

Djeca će našarati oko 200 jaja, a svoju kreativnost pokazuju i slikajući na papiru. Po završetku žiri sastavljen od vaspitača izabraće najljepše našarana jaja čiji će autorima biti dodijeljene skromne nagrade.

Stjepanovićeva je izrazila nadu da će maifestacija prerasti u tradicionalnu, dodavši da je Narodna biblioteka i muzejska zbirka obezbijedila jaja, materijal za slikanje i slatkiše.

(www.palelive.com / www.zvornikdanas.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare