Narednog vikenda velika proljećna akcija čišćenja

2

Na Palama će 8. i 9. maja biti održana velika akcija čišćenja lokalne zajednice, s ciljem podizanja nivoa svijesti stanovništva o pravilnom odlaganju otpada da bi Pale bile zdrava, uredna i privlačna sredina.

Iz paljanske Skupštine opštine kažu da će, s obzirom na epidemiološku situaciju, aktivnosti biti organizovane u manjim grupama, uz poštovanje propisanih mjera.

“Pozivamo preduzeća i ustanove, studente, učenike osnovnih i srednjih škola, sportske klubove, nevladine organizacije, političke podmlatke svih partija, udruženja građana, lovačka i ribolovačka društva, zajednice etažnih vlasnika i sve građane opšptine Pale da se uključe u proljećnu akciju čišćenja. Uređenjem se daje doprinos očuvanju, zaštiti i unapređenju životne sredine, komunalnoj i zdravstvenoj higijeni i ljepšem izgledu lokalne zajednice”, saopšteno je iz Skupštine opštine Pale.

U organizaciji čišćenja učestvovaće i paljansko Komunalno preduzeće i Komunalna policija.

Čišćenje je planirano za 8. i 9. maj na Palama.

Na Palama će kod Studentskog trga biti zborno mjesto, u Mokrom kod Osnovne škole, a u Podgrabu kod sportskih terena Osnovne škole, sa početkom u 10.00 časova.

Sve dodatne informacije moguće je dobiti putem broja telefona /057/223-043/ ili putem imejla /skupstinaopstinepale@gmail.com/.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Čuuuuj! Akcija čišćenja??? Šta to znači za Pale i kako izgledaju očišćenje i uređene Pale??? Korov i zapuštenost uz ivičnjake trotoara, šetališta i drugih javnih površina, neuređene zelene površine, cvijeće je nepoznata imenica u Palama…
Ipak, najlošiji izgled Palama daju fontane…možda nisu u nadležnosti Komunalnog, ali bi se konačno trebale jednom za svagda urediti, ili zatvoriti…Svake godine se fontana, koja je u “funkciji”, kreči i uvijek je neuredna, umjesto da se trajno riješi što bi se obložila npr. kamenom, i tako dobila pristojan izgled.
Ona druga je “konzervirana” i služi kao odlagalište smeća!
Takođe je nužno ukloniti stolove gdje su se prodavale knjige i temeljito očistiti taj prostor…
Veoma loš izgled daje zapušten i neuređen prostor neposredno uz studentski trg (pored prodavnice Unitehna), koji je pretvoren u divlji parking…
Mnogo toga lošeg i neurednog, moglo bi se nabrajati….

Bilo bi fer i pošteno da oni neodgovorni pojedinci, a ima ih poprilično što bacaju smeće gdje god stignu a zaobilaze kante za smeće i kontejnere u širokom luku, da se nađu u prvom borbenom redu u akciji skupljanja onoga što su nemilosrdno bacali. Sumnjam da takvi imaju obraz i savijest i da se i pojave, a kamoli da uništavaju svoja mala “remek dijela” koja su nagrdila zelene površine i korita rijeka i potoka. I da je već pomenuta komunala policija malo revnosnije radila svoj posao i kažnjavala pojedince, manje bi garant bilo i smeća gdje mu nije mjesto. Svjestan sam da i policija ne može pratiti svaku hulju i fukaru koja se neodgovorno i bahato ponaša. Nema za to kapaciteta u ljudskim resursima.