Naredne sedmice uplata sredstava radnicima

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić izjavio je Srni da radnici „Energoinvesta – Rasklopna oprema“ /RAOP/, koji do sada nisu naplatili ništa od svojih potraživanja, mogu očekivati da im već naredne sedmice budu uplaćena sredstva koja je obazbijedila Vlada Republike Srpske.

On je naveo da je danas u Banjaluci informisao ministra industrije, energetike i rudarstva Srpske Željka Kovačevića da su završene gotovo sve aktivnosti u vezi sa utvrđivanjem spiskova konačnog broja radnika kojima treba da budu uplaćena ta sredstva.

„Utvrđena je odluka da se 410.000 KM raspodijeli radnicima koji do sada nisu naplatili ništa, bilo da imaju izvršne presude ili nisu tužili firmu. Dogovorili smo se da to budu radnici koju su na dan prodaje imovine firme bili njeni radnici“, istakao je Ćosić.

On je najavio da će u ponedjeljak, 5. maja, poslati zapisnik sa održanog sastanka sa sindikatom RAOP-a, spisak radnika na potvrdu Ministarstvu industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske, nakon čega će ono sa Ministarstvom finansija i Ministarstvom rada i boračko-invalidske zaštite dogovoriti prenos sredstava, a to bi trebalo da se desi iduće sedmice.

Ćosić je ranije izjavio da je ovo jedinstven slučaj da Vlada Republike Srpske na ovakav način direktno pomaže radnicima koji nisu naplatili svoja potraživanja od preduzeća čija je imovina prodata.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare