Naredna godine za kapitalne projekte milion KM

0

ISTOČNO SARAJEVO – Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić rekao je večeras da ova opština naredne godine iz predviđenog budžeta od nešto više od sedam miliona KM namjerava da milion KM izdvoji za kapitalne projekte.

Ćosić je rekao Srni na tradicionalnom svečanom prijemu za privrednike, sportske i kulturne radnike i ostale javne ličnosti sa područja opštine Istočno Novo Sarajevo, ali i drugih opština u sastavu grada Istočno Sarajevo, da se nada i pomoći Vlade Republike Srpske od najmanje 400.000 do 500.000 KM.

„Ukoliko uspijemo doći do sredstava aplicirali bismo sa najznačajnijim projektima među kojima je rekonstrukcija sportske dvorane, za šta već imamo pripremljen projekat“, istakao je Ćosić.

On je najavio da će naredne godine biti završena poslovna zona koja je projektovana za 13 do 15 novih kompanija u kojima bi do 2020. godine trebalo da bude novih 440 radnih mjesta.

„Krajem septembra trebalo bi da u poslovnu zonu budu useljene prve firme“, naglasio je Ćosić.

Prema njegovim riječima, u svakoj ruralnoj mjesnoj zajednici biće realizovan po jedan projekat u vrijednosti od 80.000 do 100.000 KM.

„U 2016. godini biće završen projekat dogradnje Doma zdravlja sa novih 1.000 metara kvadratnih“, rekao je Ćosić.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo najavio je da bi, uz pomoć Vlade Republike Srpske, izgradnjom zgrade trebalo da bude stambeno zbrinut jedan broj socijalno nezbrinutih ljudi.

Ćosić smatra da je godina na izmaku za opštinu bila finansijski uspješna i da će opštinski budžet biti realizovan sa osam miliona KM, a u okviru toga je veliki broj kapitalnih projekata.

„Neki projekti uveliko traju i biće završeni naredne godine. Prošle godine je na području opštine izgrađeno oko 450 novih stanova. Realizovana su sredstva za pronatalitetnu politiku, stipendirali smo 60 studenata“, naveo je Ćosić i ponovio da je Istočno Novo Sarajevo opština sa najvećim natalitetom u Srpskoj.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare