Nalog za postavljanje zaštitne ograde na putu Lapišnica-LJubogošta

3

Preduzeće „Putevi Republike Srpske“ dalo je nalog preduzeću koje održava dionicu Lapišnica-LJubogošta da postavi zaštitnu ogradu, dugu 100 metara, radi sprečavanja saobraćajnih nesreća.

Komisija, koju je na inicijativu „Puteva Srpske“ formiralo republičko Ministarstvo saobraćaja i veza, zaključila je da je na navedenoj dionici neophodno postaviti zaštitnu, odbojnu ogradu.

„Putevi Republike Srpske“ su u petak, 10. maja, od Ministarstva saobraćaja i veza dobili zapisnik sa navedenim zaključkom.

Vršilac dužnosti direktora „Puteva Republike Srpske“ Nenad Nešić odmah je izdao nalog preduzeću koje održava tu dionicu magistralnog puta da u najkraćem roku postavi zaštitnu odbojnu ogradu, saopšteno je danas iz preduzeća „Putevi Srpske“.

Ovo javno preduzeće uputilo je incijativu Ministarstvu saobraćaja i veza Srpske da bude formirana komisija koja će izvršiti vanredan obilazak terena i snimanje saobraćajne signalizacije s ciljem sprečavanja nesreća na dionici Lapišnica-LJubogošta na magistralnom putu M5.

Inicijativa je pokrenuta nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila 12. aprila, kada su poginula četiri lica.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
3 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Skupa cijena je plaćena da bi se napokon došlo do „naloga za postavljanje zaštitne ograde“. Izgubljena četiri ljudska života, neće povratiti naknadna „pamet“ da je bila potrebna ograda. Valjda samo jedan ljudski nepotrebno izgubljen život više vrijedi od bilo kakve ograde, pa makar bila i od zlata.

Ovde ne pomaže nikakava ograda već zidina i astronomske kazne za manijake za volanom. Takva nam je saobraćajna nekultura i bahatiost da je još i dobro sve ovo kako može biti.Javašluk na svakom koraku.

Još je nisu postavili. Da se nalog nije negdje zagubio?