Najmlađa beba Anika Bozalo ima pet dana

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Beba Anika Bozalo, koja ima svega pet dana, najmlađa je učesnica 12. „Konferencije beba“ u Istočnom Novom Sarajevu, na kojoj je ove godine prijavljeno 59 najmlađih stanovnika ove lokalne zajednice.

Na ovogodišnjoj „Konferenciji beba“, koja se po treći put organizuje u okviru manifestacije „Principovi dani“, najstarija beba je Iva Katić, rođena 21. jula. 2018. godine, dok Sunčica Doder, koja ima tri sestre, i Ena Vidović, koja ima tri brata, bebe su sa najviše braće i sestara.

Načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti u opštini Istočno Novo Sarajevo Igor Đokanović izrazio je zadovoljstvo što je i ove godine, uprkos velikim vrućinama, prijavljen znatan broj beba.

Đokanović je rekao Srni da su ovogodišnji pobjednici nagrađeni prigodnim poklonima, dok su sve prijavljene bebe dobile majice i slikovnice prilagođene njihovom uzrastu.

On je dodao da za najmlađe građane pripremljen i bogat zabavni i edukativni program.

Cilj manifestacije „Konferencija beba 2019“, koja je ove godine održana u Parku „Gavrilo Princip“, promocija je zdravog roditeljstva, porodičnih vrijednosti i povećanja nataliteta u Republici Srpskoj.

Opština Istočno Novo Sarajevo organizuje ovu manifestaciju u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare