Najčešće otkriveni marihuana i spid

0

FOČA – Na području Policijske uprave Foča najčešće su u nedozvoljenom prometu droge otkrivani marihuana i spid, rekao je danas načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Duško Tomović, povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv zavisnosti.
Tomović je naveo da se na području ove uprave bilježi stagnacija krivičnih djela iz ove oblasti.

“Otprilike, godišnje imamo do šest krivičnih djela i tridesetak prekršaja. Uglavnom su zastupljene lake droge – najčešće marihuana, a u posljednje vrijeme pojavljuje se i sintetička droga spid, čije zaplijene smo imali na `Okej festu` na Tjentištu od lica koja dolaze sa strane”, rekao je Tomović.

Pripadnici Policijske uprave Foča danas su povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv bolesti zavisnosti dijelili letke pod nazivom “Igra u kojoj uvijek gubiš”, kojima se upozorava na opasnosti od droge.

Tomović kaže da je cilj ovakvih aktivnosti da se građani upoznaju o izgledu i simptomima korištenja najčešćih vrsta droge, te kako da prepoznaju lica koja ih koriste, kao i koje institucije mogu da pomognu zavisnicima.

“Na području Policijske uprave Foča, tačnije u opštini Višegrad, prošlog mjeseca imali smo pljenidbu 47 stabljika i više stotina sjemenki marihuane. Protiv dva lica podneseni su izvještaji o počinjenim krivičnim djelima nedozvoljene proizvodnje i prometa droge i omogućavanja uživanja droge”, rekao je Tomović.

Policija je letke dijelila na Gradskom trgu i ispred osnovne škole “Sveti Sava” u kojoj je učenicima devetih razreda održala i predavanje.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments