Najbolji sportisti Danka Gavrilović i Dalibor Damjanović

0

VIŠEGRAD – Najbolji sportista u prošloj godini u Višegradu je standardni prvotimac Fudbalskog kluba /FK/ “Drina HE” Dalibor Damjanović, a u ženskoj konkurenciji karatistkinja Danka Gavrilović.
Gavrilovićeva je prošle godine osvojila zlatnu medalju na Svjetskom karate prvenstvu u Australiji, kao član reprezentacije Republike Srpske, te srebrnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji. Osvajač je i zlatne medalje na Kupu nacija u Italiji u pojedinačnoj konkurenciji i srebrne kao član reprezentacije Republike Srpske. U 2013. godini osvojila je i zlatne medalje na prvenstvu i Kupu Republike Srpske.

Dalibor Damjanović, kao dugogodišnji član FK “Drina HE” u 2013. godini dao je puni doprinos zavidnim uspjesima ovog kluba u Prvoj fudbalskoj ligi Republike Srpske, kome se u nastavku proljećnog dijela prvenstva pružaju realne šanse za plasman u Premijer ligu BiH. Damjanović, koji se ranije bavio i džudoom, povremeno nastupa i za Rukometni klub “Višegrad”.

Za najboljeg trenera proglašen je Miloš Obrenović iz Košarkaškog kluba /KK/ “Varda HE”, u ženskoj konkurenciji sportski klub godine je odbojkaška ekipa “HE na Drini”, a u muškoj KK “Varda HE”.

Sponzor godine je preduzeće “HE na Drini”.

Na tradicionalnoj svečanosti, koja je održana u Hotelu “Andrićev konak”, načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković uručio je najuspješnijima diplome, plakete, pehare i novčane nagrade.

(www.palelive.com / Srna / Foto: sportbal.net)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments