Najbolji poslovni rezultati od osnivanja kompanije

0
Boksit Milići

MILIĆI – Kompanija „Boksit“ iz Milića ostvarila je za devet mjeseci ove godine najbolje rezultate od osnivanja, prema svim parametrima kojima se mjeri uspješnost poslovanja, saopšteno je danas iz ove kompanije.

U sektoru rudarstvo proizvodnja rude, u odnosu na isti period prošle godine, veća je za 52 odsto, prodaja za 25 odsto, a prihod za 35 odsto.

U sektoru saobraćaj prihod na domaćem tržištu veći je za 27 odsto, a u međunarodnom prevozu za 50 odsto.

U istom periodu u sektoru građevinarstvo prihod je povećan za 90 odsto, a eksterna realizacija, što je posebno važno za taj sektor, veća je četiri puta.

Za 14 odsto je veći prihod u sektoru mašinstvo i elektroodržavanje. U sektoru fabrika namještaja i masivnih ploča prihod je veći za 35 odsto, a eksterna realizacija za 78 odsto.

U sektoru komercijalno-proizvodni poslovi prihod je uvećan za 51 odsto, a prodaja robe na malo u Robnoj kući „Boksit“ za 24 odsto.

U sektoru ugostiteljstvo i turizam prihod je veći za sedam odsto.

Sektor proizvodnja hrane – proizvodnja konzumnih jaja jedini je ostvario negativni finansijski rezltat, zbog poremećaja na tržištu, iako je imao proizvodnju od 40.200.000 konzumnih jaja.

„Tokom septembra i ovaj sektor iskazao je pozitivan poslovni rezultat, a s obzirom na to da je cijena konzumnih jaja na tržištu bolja, te da se ovih dana useljava jato od 100.000 koka nosilja, s razlogom očekujemo da će i ovaj sektor do kraja godine imati dobar proizvodni i finansijski rezultat“, ističe se u saopštenju.

Na nivou Kompanije, u odnosu na prošlu godinu, devetomjesečni poslovni prihod veći je za 48 odsto, ostvareni finansijski rezultat za 585 odsto, produktivnost, mjerena po zaposlenom, veća za 37 odsto, a ekonomičnost za osam odsto.

Za šest odsto je veća rentabilnost mjerena posredstvom dobiti kroz angažovana sredstva, a u opremu i kapitalne objekte uloženo je 5.000.000 KM vlastitih sredstava, što je za 35 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

Za devet mjeseci ove godine zaposleno je 227 lica.

„Sa razlogom očekujemo da će trend uspješnog poslovanja biti nastavljen i da će se poslovna godina završiti kao najuspješnija do sada“, naglašava se u saopštenju predsjednika kompanije „Boksit“ Rajka Dukića.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare