Najbolji guslar Maksim Vidović iz Podgorice

0

Guslarsko društvo „Mina Radović“ iz Podgorice i njegov član Maksim Vojvodić pobjednici su ovogodišnjeg Trećeg festivala mladih srpskih guslara iz Republike srpske, Srbije i Crne Gore, koji je završen na Palama.

Predsjednik Guslarskog društva „Starina Novak“ sa Pala Đorđe Rističević izjavio je Srni da je to društvo u ekipnoj konkurenciji osvojilo drugo mjesto, a treće je Guslarsko društvo „Gavrilo Princip“ iz Istočnog Starog Grada.

Među 15 guslara, koliko ih je učestvovalo sinoć u finalu u pojedinačnoj konkurenciji, drugo mjesto pripalo je Mateji Radoviću iz Guslarskog društva „Starina Novak“ sa Pala, a treće Bogdanu Savoviću iz Guslasrkog društva „Mina Radović“ iz Podgorice.

Ukupan prihod od prodatih ulaznica doniran je za liječenje Paljanina Danijela Teletine koji boluje od cerebralne paralize.

Naredni festival mladih srpskih guslara trebalo bi da bude održan u Crnoj Gori, pošto je prošle godine domaćin bila Srbija, a ove Republika Srpska. Festival guslara veterana iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore biti održan u oktobru u Podgorici.

Treći festival mladih srpskih guslara održan je u okviru „Gospojinskih svečanosti“ povodom obilježavanja Dana i krsne slave opštine Pale – Uspenja Presvete Bogorodice.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/festival_mladih_guslara_pale_2013/] width=[54] height=[54] title=[Treći festival mladih srpskih guslara] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb54_] thumb_cache_dir=[thumbs54] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare