Najbolja pjesma Momčila Bakrača

0

ANDRIĆGRAD – Pjesma „Kraj Drine vez od kamena“ Momčila Bakrača iz Vrbasa osvojila je prvo mjesto na drugom konkursu „Pjesme Andrićgradu“ na koji je stiglo 230 radova iz 11 zemalja.
Drugo mjesto pripalo je Zdravki Babić iz Bileće za pjesmu „Šapni mi Drino, tajnu mladosti“ i Aćimu Todoroviću iz Vlasenice za pjesmu „Umotvorje Andrićgradu“.

Treća nagrada pripala je Danijeli Đuković iz Bijelog Polja za pjesmu „Niko ne zna“ i Mariji Vulović iz Čajetine za pjesmu „Andrićgrad: dan pre i dan posle“.

Organizator Radomir Rašo Jagodić rekao je na završnoj manifestaciji u Andrićgradu da je konkurs, u organizaciji Poetskog kluba „Znakovi“ iz Višegrada i Andrićgrada, okuplja kvalitetne stvaraoce i da je odziv pjesnika veliki.

„Očekujemo da ovaj konkurs postane jedan od najčuvenijih i da ćemo već sljedeće godine imati učesnike iz 20 zemalja“, istakao je Jagodić.

Organizator Božidar Škobić iz Višegrada rekao je da je prošle godine zbornik brojao 64 strane, a ove godine 112.

„Nove, srcem pisane pjesme, potekle doživljavanjem ideje, gradnje i poruka Andrićgrada i njegovog okruženja, čine da se utire zlatna staza i ostavlja zlatni trag svima koji će tako postati bliži ovoj sredini i sami je obogatiti na svoj način, ostavljajući svoje znakove“, istakao je Škobić.

Na ovom pjesničkom susretu svoje pjesme recitovali su brojni učesnici konkursa, a organizatori su najuspješnijim dodijelili nagrade i priznanja.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare