Najbolja fotografija – „Crvene stijene u magli“ Igora Simovića

0

SOKOLAC – Fotografija „Crvene stijene u magli“ autora Igora Simovića iz Istočne Ilidže izabrana je za najbolju po ocjeni žirija na konkursu Turističke organizacije opštine Sokolac „Zimska fantazija na Romaniji“.

Pratioci „Fejsbuk“ stranice ove javne ustanove najviše glasova dali su fotografiji „Radosna igra prirode“ autora Nenada Radovića sa Sokoca, rečeno je Srni u ovoj organizaciji.

Predsjednik žirija za izbor najbolje fotografije na ovom nagradnom konkursu akademski slikar Mladen Ćajić rekao je Srni da su na konkurs pristigle 42 veoma kvalitetne fotografije od 20 autora, te da je žiri imao težak zadatak da izabere najbolju.

Ćajić je naglasio da su suzili krug na desetak fotografija, te ocijenili kompoziciju, estetski izgled, odnos boja, svjetlosti, odnosno likovne elemente i njihovu uklopljenost u samu fotografiju.

On je naglasio da se ipak izdvojila estetski lijepa fotografija „Crvene stijene u magli“, koja se i uklopila u sam naziv foto-konkursa „Zimska fantazija na Romaniji“ autora Igora Simovića, koja dočarava tu čaroliju.

„Na ovoj fotografiji je mnogo likovnih elemenata koji su lijepo ukombinovani sa odnosom toplih i hladnih boja, te crvenkaste stijene koje prosijavaju kroz hladne tonove tog oblaka iznad same Romanije, uz vidljivu teksturu kamenja, stijena i drveća u podlozi“, izjavio Ćajić.

Iz Turističke organizacije „Sokolac“ su poručili da će pobjednike naknadno obavijestiti o mjestu i vremenu uručenja nagrada.

Turistička organizacija opštine Sokolac objavila je 21. januara foto-konkurs „Zimska fantazija na Romaniji“, na koji su ljubitelji fotografije mogli da šalju svoje radove do 1. marta, a danas su objavljeni razultati konkursa.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare