Nagrađeni najbolji na poljoprivrednoj izložbi i sajmu

0

ROGATICA – Na Regionalnoj poljoprivrednoj izložbi i sajmu u Rogatici dodijeljene su novčane nagrade za najuspješnije uzgajivače rasnih grla stoke u oblasti govedarstva, konjarstva, ovčastva i kozarstva, te za proizvođače krompira, kajmaka i proizvode ručne radinosti, saopšteno je iz Organizacionog odbora.

Prve nagrade za grla u oblasti govedarstva juče su pripale Rogatičanima, Nikoli Ivanoviću za junice preko 12 mjeseci, Vitomiru Vitomiru za gravidne junice i Svjetlani Ćebić za krave od prve do četvrte laktacije.

Prvu nagradu za najbolju kolekciju ovaca podijelili su Slavko Purković i Luka Gluhović, a za dvizice Milad Bojović i Dragoljub Žižović, svi iz Rogatice.

Uzgajivačima konja iz Rogatice takođe su uručene prve nagrade, Milenku Đeriću za kobilu, a Željku Radojičiću za pastuva.

Prve nagrade u kozarstvu, za koze, kao i za jariće pripala je Spasoju Čamuru iz Istočnog Novog Sarajeva.

Kod izlagača skorupa/kajmaka nagrade za zreli kajmak ekstra klase dodijeljne su Dragani Stanišić, Vladanki Vitomir, Milanki Antonić i Anici Mirović sa Han Pijesaka, a za prvu klasu Dušanki Borovčanin, Jeleni Borovčanin i Kristi Erić sa Sokoca, te Biljani DŽida i Zorki Despetović iz Rogatice.

Nagrade za mladi kajmak ekstra klase uručene su Dušanki Borovčanin sa Sokoca, Anici Mirović i Milanki Antonić sa Han Pijeska, a za prvu klasu Miri Krstić, Vladanki Vitomir i Nadi Maksimović sa Han Pijeska i Gordani Borovčanin sa Sokoca.

Među proizvođačima sjemenskog krompira prvu nagradu su podijelili Ozren Planojević vlasnik preduzeća „Agros“ i Dragomir DŽida, oba iz Rogatice, a među proizvođačima merkantilnog krompira prvu nagradu dijele proizvođači Miloš Gračanin i Rade Janjić, oba iz Rogatice.

Nagrade su uručene i izlagačima najboljih tradicionalnih domaćih proizvoda, domaće kuhinje i prerađevina, kućne radinosti, rukotvorina i najuređenijeg izlobenog štanda, saopštili su iz Organizaconog odbora 56. Regionalne poljoprivredne izložbe i sajma, na kojoj se okupilo oko 100 izlagača iz opština Sarajevsko-romanijske i gornjodrinske regije.

Pokrovitelji 56. Regionalne poljoprivredne izložbe i sajma „Rogatica 2022“ bili su opština Rogatica i Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare