Nagrade za odlične rezultate

0

ZVORNIK – U zvorničkoj Osnovnoj školi „Sveti Sava“ danas su uručene „Vukove diplome“, pohvale i nagrade učnicima devetih razreda koji su ostvarili odlične rezultate u nastavi i u vannastavnim aktvnostima u školskoj 2014/2015. godini.

Direktor ove škole Radomir Petrović rekao je da je deveti razred završilo 168 učenika od kojih su 10 nosioci „Vukove diplome“, dok je učenik generacije Tanja Gavrić.

„Održali smo Dan učeničkih postignuća i najboljim dodijelili novčane nagrade i priznanja – „Vukove diplome za deset učenika, posebne diplome za šest učenika koji su postigli zapažene rezultate iz nastavnog predmeta, kao i pohvale za istaknut rad u sekcijama“, rekao je Petrović.

On je dodao da je nagrađeno i osam učenika koji su postigli zapažene rezulate na republičkim i regionalnim takmičenjima, kao i učenike koji su imali zapažene rezulate na sportskim i takmičenjima iz poznavanja prve pomoći i poznavanja opasnosti od mina.

Petrović je napomenuo da je ove školske godine bilo nešto manje „vukovaca“, ali da je ova generacije ipak bila veoma uspješna.

„Nemamo učenike na popravnom, niti ponavljače, dakle deveti razred završili su svi učenici, od kojih 27 imaju iz svih predmeta petice, 58 sa odličnim uspjehom, dok je ukupan prosjek u devetom razredu 4,38“, rekao je Petrović.

Prema njegovim riječima, vrlo malo učenika imalo je smanjeno vladanje, ali ne zbog nediscipline, nego zbog neopravdanih izostanaka, a znanje i učenje je zadovoljavajuće.

Učenik generacije Tanja Gavrić rekla je da joj nije bilo teško da postigne ovakav uspjeh, uz svakodnevni rad, trud i dobru volju i dodala da joj je omiljen predmet matematika iz kojeg je postigla i zapažene rezultate. Planira da upiše Gimnaziju.

U programu su učestvovali članovi recitatorske sekcije i školskog hora.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare