Načelnik uručio poklon prvorođenoj bebi u 2014. godini

0

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević posjetio je juče Specijalnu bolnicu za fiziologiju i bolesti ženskih reproduktivnih organa “Neo Vita” u Palama i uručio simboličan poklon u iznosu od 300 KM za prvorođenu bebu u 2014. godine sa područja opštine.

Kovačević je čestitao majci Jeleni Jakovljević koja je 8. januara rodila djevojčicu, inače treće dijete u ovoj porodici.

Načelnik Kovačević je izrazio zadovoljstvo što na području opštine funkcioniše savremeno porodilište sa respektabilnim profesionalnim kadrom čije usluge koriste i stanovnici susjednih opština.

Kovačević je rekao da opština Pale na razne načine provodi populacionu politiku i dodao da je ove godine u planu realizacija ideje da opština Pale u saradnji sa privatnim sektorom kreira fond koji će stimulisati rađanje, odnosno pomagati porodice sa troje, četvero i više djece.

Ova aktivnost podrazumjevaće angažman šire društvene zajednice u pomoći višečlanim porodicama sa ciljem da se popravi trenutnu situaciju i kreira što bolje životno okruženje za djecu koja dolaze.

(www.palelive.com / D.B.)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments