Načelnik upriličio prijem za mladu šahistkinju

0

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević upriličio je danas prijem u Opštini Pale za Đurđinu Gajović, mladu šahistkinju iz Pala koja je na nedavno održanom  23. Kadetskom i omladinskom prvenstvu Republike Srpske u šahu osvojila prvo mjesto u kategoriji djevojčica do 10 godina.

Boris Popić, instruktor ŠK „Romanija“ Pale je rekao da je Đurđina cijelo takmičenje odigrala na visokom nivou osvojivši zlatnu medalju bez poraza. Ovim rezultatom ona se plasirala na državno takmičenje koje se odražava u Banji Vrućici od 14. do 18. maja.

U ime opštine Pale, načelnik Kovačević je čestitao mladoj šahistkinji i njenom treneru na ovom izuzetnom uspjehu i ponudio podršku opštine za odlazak na državno takmičenje.

Takođe, danas je bilo riječi i o organizacija jednodnevnog šahovskog turnira u okviru narednih Gospojinskih svečanosti, u organizaciji ŠK „Romanija“ Pale, a pod pokroviteljstvom opštine Pale.

U slučaju da osvoji jedno od prva dva mjesta na državnom prvenstvu, Đurđina Gajović će obezbijediti učešće na evropskom ili svjetskom prvenstvu.

(www.palelive.com / D.B.)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare