Načelnik primio uspješne sportiste

0

Smučarsko-planinarsko društvo „Jahorina“ je na nedavno održanoj ceremoniji Smučarskog saveza BiH proglašeno za najbolji alpski klub u Bosni i Hrcegovini.

Pored ovog velikog uspjeha postignutog u protekloj takmičarskoj sezoni, na izboru najboljih sportista opštine Pale proglašeni su za najuspješniju ekipu, a dobitnici su plakete Grada Istočno Sarajevo u kategoriji najuspješnijih sportskih klubova grada.

SPD „Jahorina“, čiji su takmičari učesnici zimskih olimpijskih igara i postižu značajne rezultate na medjunarodnim i državnim takmičenjima, organizatori su i  FIS KUP-a Jahorina, Otvorenog prvenstva Republike Srpske i Otvorenog prvenstva SPD „Jahorina“.

Tim povodom rukovodstvo opštine Pale juče je upriličilo prijem za članove ovog društva koji, prema riječima načelnika Kovačevića na najbolji mogući  promovišu sport i opštinu iz koje dolaze.

Kovačević je naglasio da je saradnja sa ovim klubom od početka njegovog mandata na visokom nivou i da je stav opštine da nastavi da pomaže skijanje jer je to važan sport, a malo opština se može pohvaliti da ima smučarske klubove.

Načelnik Kovačević je rekao da u opštini, međutim nisu zadovoljni hiperprodukcijom klubova i najavio skoru reformu u oblasti sporta i raspodjele budžetskih sredstava.

Predsjednik kluba Radenko Pekić istakao je značajan rad trenera ovog kluba kao i podršku Vlade Republike Srpske, Grada Istočno Sarajevo, opštine Pale, Olimpijskog centra Jahorina bez koje, aktivnosti ovoga kluba ne bi bile moguće.

Pekić se zahvalio načelniku na današnjem prijemu i dosadašnjoj podršci u radu i izrazio nadu da će se ta saradnja nastaviti na obostrano zadovoljstvo.

Razmatra se mogućnost da Golić brani titulu u Palama

Naš sugrađanin Miloš Golić, član Kluba borilačkih sportova „Rajko Kušić“ na Svjetskom prvenstvu na Kritu u Grčkoj koje je održano od 21. do 26. oktobra 2013. osvojio je titulu prvaka svijeta u disciplini K1 WKU (World Kickboxing Union).

Rukovodstvo opštine Pale, nastavljajući praksu pružanja podrške sugrađanima koji ostvaruju dobre rezultate u sportu i drugim oblastima kojima promovišu opštinu iz koje dolaze, organizovalo je danas prijem za Golića i njegovog trenera Dragana Rabotu.

Golić se predstavnicima opštine danas zahvalio na dosadašnjij podršci u radu i rekao da su sada uslovi za treniranje u SPC „Peki“ mnogo bolji, a da jedini problem predstavlja nedostatak sparing partnera koje često mora da traži u drugim gradovima kako bi se pripremio za svjetska takmičenja.

Načelnik Miodrag Kovačević je rekao da se danas razgovaralo i o mogućnostima organizovanja jedne velike sportske manifestacije u SPC „Peki“ naredne godine na kojoj će Miloš braniti titulu svjetskog prvaka. Pregovori o ovom takmičenju kao i koncertu koji bi bio sastavni dio programa su u toku.

Trener Rabota je rekao da se nakon pauze od šest mjeseci zbog povrede, Miloš tri mjeseca prije takmičenja počeo naporno spremati, radilo se na tehničko-taktičkoj pripremi i trud se na kraju isplatio. Golić je do finala je pobijedio četiri meča, tri nokautom i finalni na poene, čisto 3:0.

(www.palelive.com / D.B. / Foto M.S.)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare