Načelnik posjetio Udruženje „Sunce“

0

Načelnik opštine Pale Boško Jugović posjetio je danas Udruženje za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Sunce“ Pale i uručio novčani bon učesnicima Olimpijskih igara za djecu sa posebnim potrebama, održanim u Austriji.

„Ovu posjetu upriličili smo u sklopu redovnih aktivnosti, te da vidimo čime se oni bave i u kakvim uslovima žive. Posjetili smo dvoje učesnika Zimskih olimpijskih igara koji su osvojili prvo i šesto mjesto, tako da smo im uručili skroman novčani bon“, izjavio je novinarima Jugović.

On je dodao da će opština biti uz njih finansijski, moralno, materijalno i na sve načine nastojati da im omogući bolje uslove i ljepše djetinjstvo.

„Ovu priliku koristim da još jednom skrenem pažnju da svi moramo voditi računa o ovoj grupaciji omladine i djece i pružiti im nesebičnu pomoć“, dodao je Jugoić.

Direktor Udruženja za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Sunce“ Milenko Vujinović rekao je da je ovo dobra podrška članovima Udruženja da se aktivnije uključe u rad.

Vujinović je istakao da su sportisti Kristina Klačar i NJegoš Mihajlović na Zimskoj olimpijadi održanoj u Austriji od 21. do 25. marta ostvarili odlične rezultate i opravdali povjerenje Smučarskog kluba „Romanija“, koji ih je trenirao.

On je izrazio nadu da će ovo biti dobar početak saradnje sa načelnikom opštine i da će Udruženje dobiti kvalitetnu podršku za svoj rad i projekte koje sprovodi.

„Ono što nam je neophodno jesu materijalna sredstva za angažovanje osoblja koje je neophodno u radu jer imamo skroman budžet, tako da u dnevnom boravku boravi od šestoro do 17 djece“, istakao je Vujinović.

(www.palelive.com / Srna / Foto: M.S.)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare