Načelnik opštine uručio poklon-pakete djeci iz obdaništa “Neven”

0
Načelnik opštine uručio poklon-pakete djeci iz obdaništa

VIŠEGRAD – Povodom Nedjelje djeteta, načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević posjetio je danas obdanište “Neven” i uručio paketiće sa slatkišima i didaktičkim materijalom za 73 mališana.

On je rekao da će opština nastaviti realizaciju projekat s ciljem poboljšanja kvaliteta boravka djece u obdaništu.

“U posljednje vrijeme sve više pažnje posvećujemo školama i vaspitnim ustanovama. Uložena su određena sredstva u osnovnu i srednju školu, a u obdaništu je postavljen video-nadzor koji će poboljšati bezbjednost djece”, kaže Đurević.

On je dodao da će u obdaništu uskoro početi da radi troje pripravnika, te da će opština, u saradnji sa ovom ustanovom, omogućiti da se nijedno dijete ne nađe na listi čekanja.

Direktor obdaništa “Neven” Danka Mitrović zahvalila je opštini Višegrad na saradnji i pomoći i istakla da se manifestacija Nedjelja djeteta obilježava u cijeloj Republici Srpskoj s ciljem podsticanja samopouzdanja djeteta kao nezaobilaznog faktora u njegovom odrastanju, vaspitanju i sazrijevanju.

U okviru Nedjelje djeteta, koja se ove godine obilježava pod sloganom “Vjeruj u sebe” i traje do kraja sedmice, biće organizovene posjete bioskopu, gledanje edukativnih crtanih filmova i radionice na kojima će roditelji dobiti instrukcije kako da podstiču samopouzdanje svog djeteta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments