Na Vučjoj Luci održana Jagnjijada 2012

0

Danas je ispred crkve Sv. Pantelejmona na Vučijoj Luci održana druga po redu Jagnjijada 2012. Sunčano vrijeme i svjež planinski vazduh su bili dodatni motiv, da se uz dobro raspoloženje i druženje na Vučijoj Luci okupi veliki broj učesnika i posjetilaca.

Gastroturistička manifestacija koja se već drugu godinu za redom organizuje u opštini Istočni Stari Grad. Ove godine je okupila 44 ekipe, što je duplo više u odnosu na prošlu godinu.

Takmičenje u pripremanju jagnjećeg pečenja pratio je kulturno-zabavni program.

Ekipe su užurbano spremale pečenje do 15.00 časova, kada je komisija izašla da procijeni čije pačenje je najbolje pripremljeno, na osnovu kvaliteta desne plećke, ali i organizacije učesnika, njihovoj duhovitosti i atmosferi u ekipi. Ocjenjivanje je završeno u 16.00 časova, kada su proglašeni pobjednici.

Ove godine prvo mjesto je pripalo ekipi Grad Istočno Sarajevo, druga je bila Boračka organizacija, a treće mjesto  je zauzelo Bobar osiguranje.

Organizator manifestacije je KUD “Sveti Pantelejmon”, Grad Istočno Sarajevo, Istočni Stari Grad, Turistička organizacija Istočno Sarajevo.

{denvideo http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=V8PA1zKRym4#!}

{yoogallery src=[images/stories/reportaze/jagnjijada_2012/] width=[88] height=[70] title=[Jagnjijada 2012] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb103_] thumb_cache_dir=[thumbs103] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

(www.palelive.com / foto: B.Blagojević)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments