Na virus korona 47 pozitivnih

0
Ilustracija

FOČA – Na području opštine Foča je, sa današnjih osam novozaraženih, ukupno 47 osoba kod kojih je testiranjem potvrđeno da su pozitivne na virus korona, rečeno je Srni u fočanskom Domu zdravlja.

U dnevnom izvještaju Instituta za javno zdravstvo Srpske našli su se i podaci za dvije ranije zaražene osobe iz Foče, čiji je uzorak na retestiranju bio pozitivan, pa otuda brojka od 10 pozitivnih sa posljednjeg testiranja, pojašnjavaju iz Doma zdravlja.

Svi novozaraženi su porodični ili kontakti iz radnog okruženja ranije zaraženih.

LJekari Doma zdravlja redovno posjećuju pacijente zaražene virusom korona koji se nalaze na kućnom liječenju sa blažim simptomima, naveli su iz Doma zdravlja.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije i povećanja broja zaraženih iz Doma zdravlja podsjećaju građane da su dužni da se pridržavaju propisanih mjera zaštite, koje se prevashodno odnose na nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, držanje fizičke distance od dva metra, kao i izbjegavanje okupljanja u zatvorenom prostoru.

LJekari su pozvali građane da kontakte svedu na najmanju moguću mjeru, te da odgode planirana putovanja i proslave.

Lica koja su bila u neposrednom kontaktu sa osobom pozitivnom na virus korona treba da se jave porodičnom ljekaru, kao i pacijenti koji imaju respiratorne tegobe, povišenu temperaturu, otežano gutanje, kratak dah, gubitak čula mirisa i ukusa, što ni u kom slučaju ne bi smjeli kriti, napominju iz Doma zdravlja

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare