Na Vidovdan počinje 2. Sajam knjiga

0

ANDRIĆGRAD – Na Vidovdan, 28. juna, u okviru Vidovdanskih svečanosti, u Andrićgradu biće otvoren 2. Sajam knjiga.


Sajam, na kome će se predstaviti brojni izdavači iz Republike Srpske i Srbije, trebalo bi da otvori ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Jasmin Komić.

Tokom 15 sajamskih dana biće priređen bogat kulturni program, od književnih večeri, susreta sa piscima do promocija knjiga i predstavljanja izdavačkih delatnosti izlagača, pozorišnih predstava…

Pored niza gostiju, kao gost Sajma najavljen je poznati ruski književnik Zahar Prilepin, a ove godine zemlja počasni gost je Italija.

Otvaranje Sajma planirano je na Vidovdan na Trgu Nikole Tesle u 17.00 časova. Potom će biti održana radionica na kojoj će o temi „Savremena književnost i film“ govoriti osnivač i domaćin Andrićgrada Emir Kusturica, italijanski filmski stručnjaci i pisci Andrea Gambeta, Đankarlo De Kataldo i Lorenco Migljioli.

U 20.30 na Vizantijskom trgu biće izvedena predstava „Prah“, rađena po drami Đerđa Špira, u koprodukciji Narodnog pozorišta u Beogradu i Šabačkog pozorišta, u kojoj igraju glumci Zoran Cvijanović i Nataša Ninković.

Pred ponoć na stadionu u Andrićgradu biće održan koncert Bajage i instruktora.

Kulturna manifestacija „Višegradska staza“, posvećena uspomeni na život i djelo književnika i nobelovca Ive Andrića, koja se već 40 godina održava u Višegradu, ove godine, prvi put biće otvorena u okviru Vidovdanskih svečanosti, 27. juna na Vizantijskom trgu u Andrićgradu.

Svečano otvaranje manifestacije planirano je u 20.00 časova, a otvoriće je srpski akademik i pisac Dušan Kovačević.

Ovogodišnja „Višegradska staza“ biće završena 1. jula muzičkim koncertom.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare