Na Tvrdimićima postavljen senzor za mjerenje kvaliteta vazduha

0

ISTOČNO NOVO SARAJEVO – Opštinska uprava Istočno Novo Sarajevo finansirala je nabavku i postavljanje senzora za mjerenje kvaliteta vazduha i drugih relevantnih parametara na izletištu Tvrdimići u okviru projekta „Pametan grad za period 2020/2023. godine“.

Iz opštinske uprave Istočno Novo Sarajevo saopšteno je da je ovo jedan od važnih koraka u zajedničkoj borbi za jasnim i prije svega transparentnim informacijama o stanju kvaliteta vazduha.

„Za građane koji imaju neke od hroničnih tegoba, disajnih i ostalih poteškoća, i te kako će značiti da mogu dnevno dobiti informacije o kvalitetu vazduha. Posebno u ovim vremenima kada imamo virus koji direktno napada disajne organe“, dodaje se u saopštenju.

„Prpl er“ /Purple Air/ senzor za mjerenje kvaliteta vazduha kontinuirano mjeri kvalitet vazduha, a rezultati mjerenja su dostupni u realnom vremenu na veb-sajtu www.purpleair.com.

Indeks kvalitet vazduha mjeri vrijednosti od nula do 500, gdje različite boje ukazuju na nivo zagađenosti – nula je zeleno, a 500 crveno.

Iznad 70 je neprijatno, oko 150 zabrinjavajuće, 250 je alarmantno, a sve više od toga zahtijeva preduzimanje određenih mjera, navedeno je u saopštenju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare