Na Trgu 9. januar postavljen šah na otvorenom

0

FOČA – Zalaganjem udruženja „Mladi Foče“ i „Via Drine“, a uz finansijsku podršku opštine, Foča je na Trgu 9. januar dobila šah na otvorenom.

Prvu partiju „velikog šaha“ odigrale su šampionke Republike Srpske i BiH Miljana Golubović i Sofija Mimić, članice fočanskog Omladinskog šahovskog kluba „Deveti januar“.

NJih dvije očekuju da će igranjem šaha u novom ambijentu zainteresovati sugrađane da im se pridruže.

„Ovaj projekat nam mnogo znači i nadam se da ćemo privući što više mladih da igraju i zavole šah“, rekla je Golubovićeva.

Osim na Trgu 9. januar, Fočaci će pod otvorenim nebom trenirati um i na šetalištu u centru grada, uz rijeku Ćehotinu, koje je obogaćeno stolom za šah sa klupama.

„Postavili smo mermerni sto sa ocrtanom šahovskom tablom, koji mogu da koriste svi građani koji vole da igraju šah. Nadamo se da će se na ovom mjestu okupljati sve generacije i da će naša ideja u potpunosti da zaživi“, rekla je Jelena Alavanja iz Udruženja „Via Drina“.

Iz Udruženja „Mladi Foče“ pozvali su sugrađane da šahovski teren i figure čuvaju, kako bi svi mogli da uživaju u igri.

Lokaciju za šahovski teren zajednički su odabrali učesnici projekta i lokalna uprava.

„Teren je ocrtan na pravom mjestu, a postavljene su i klupe za one koji žele da posmatraju partiju šaha. Svaki detalj koji poboljšava urbanističku sliku grada opravdan je i mi ćemo takve stvari uvijek podržavati“, rekao je načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Foča Ranko Popović.

Šahovska garnitura na otvorenom građanima Foče biće dostupna svakodnevno.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare