Na Tjentištu 13. juna obilježavanje 72 godine od Bitke na Sutjesci

0

FOČA – U organizaciji Odbora Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova, na Tjentištu će 13. juna biti obilježeno 72 godine od Bitke na Sutjesci, najavljeno je danas u Foči na sastanku članova Vladinog Pododbora sa predstavnicima opštine.

Predsjednik Pododbora Velimir Dunjić rekao je da će program obilježavanja početi u 11.00 časova polaganjem cvijeća na spomenik Bitka na Sutjesci, nakon čega su predviđena obraćanja zvaničnika, kulturno-umjetnički program i zajednički ručak za sve učesnike.

On je dodao da će učesnici doći iz Srbije i Crne Gore, te da je najavljen i dolazak delegacije SABNOR-a iz Federacije BiH.

„Od zvaničnika, za sada imamo potvrdu da će doći ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu zaštitu Srbije Aleksandar Vulin, ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević, predstavnici Ambasade Rusije, te zvaničnici iz Republike Srpske“, rekao je Dunjić.

On je naglasio da je, uvrštavanjem u protokol za polaganje vijenaca delegacije SABNOR-a iz Federacije BiH, koja će dan kasnije na Tjentištu održati svoj skup, Vlada Srpske pokazala da izlazi u susret svim inicijativama i da želi da se ovaj veliki događaj obilježi dostojanstveno.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić naveo je da će ova lokalna zajednica, kao domaćin manifestacije, za sve zainteresovane građane organizovati besplatan autobuski prevoz od Foče do Tjentišta.

„Obezbijedićemo sve uslove koji su potrebni za obilježavanje godišnjice i, kao i do sada, bićemo dobri domaćini. To ćemo isto ponoviti i 14. juna za kada je najavljen skup koji organizuje SABNOR iz Federacije BiH“, rekao je Mašić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare