Na takmičenju oko 350 učesnika

0

VIŠEGRAD – Balkansko veslačko prvenstvo, koje će narednog vikenda biti održano na Drini nizvodno od Višegrada, biće otvoreno u petak, 5. septembra, i okupiće 350 učesnika, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Andrićgradu.

Generalni sekretar Veslačkog saveza Republike Srpske Nebojša Marković podsjetio je da će na novoizgrađenoj veslačkoj stazi u Sasama učestvovati takmičari iz Srbije, Bugarske, Makedonije, Rumunije, Albanije, Grčke, Turske, Kipra i BiH.

Potpredsjednik Veslačkog saveza Srbije Zoran Jeftić rekao je da će konkurencija biti izuzetno jaka, jer na takmičenju učestvuje i 50 takmičara koji su osvajači medalja na evropskim i svjetskim prvenstvima.

Selektor reprezentacije Srbije Nebojša Ilić smatra da Višegrad ima fantastičnu šansu da postane veslački centar evropskog ranga.

On je rekao da će Srbiju predstavljati 18 postava u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Glavni inženjer u kompleksu Andrićgrada Radomir Stojić istakao je da su građevinari uspjeli u rekordnom roku, za pedesetak dana, da očiste i urede zapuštenu obalu Drine u dužini od tri kilometra, te da stvore uslove i za nadogradnju biciklističke i pješačke staze.

U okviru ove manifestacije, u subotu 6. septembra u Andrićevom institutu u Andrićgradu biće održan kongres Balkanske veslačke federacije.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare