Na sajmu u Beogradu predstavljanje turističke pruge

0

VIŠEGRAD – Turistička organizacija Višegrad na 34. Međunarodnom sajmu turizma, koji će se u Beogradu održati od 23. do 26. februara predstaviće novi turistički proizvod „Vožnja uskotračnom prugom na relaciji Mokra Gora – Višegrad“, za što je štampana i posebna brošura.
Ovaj projekat biće promovisan na zajedničkom štandu Turističke organizacije Republike Srpske, na kome će se predstaviti brojne turističke destinacije, a posebno najvrijedniji i najznačajniji projekat Vlade Republike Srpske – Andrićgrad.

Sajam u Beogradu će otvoriti generalni sekretar Svjetske turističke organizacije Taleb Rifai, a na njemu će se održati i međunarodna konferencija „Održivi razvoj ruralnog turizma“.        

Početak izgradnje Andrićgrada, grada u kamenu, svečano je ozvaničen 28. juna prošle godine. Andrićgrad će biti građen u tri etape, a planirano je da bude završen 2014. godine. Izgradnja će koštati od 10 do 15 miliona evra.

Andrićgrad će se prostirati na površini od 17 000 metara kvadratnih. U njemu će biti i zgrade muzeja, biblioteke, spomen-kuća nobelovca Ive Andrića, po kome grad nosi naziv, kao i drugi prateći objekti, hoteli, zanatske radnje…

Projekat se realizuje se prema ideji proslavljenog reditelja Emir Kusturice i to na ušću rijeke Rzave u Drinu, nedaleko od mosta Mehmed paše Sokolovića.

Gradiće se u javno-privatnom partnerstvu. Kustrica će biti najveći finansijski nosilac projekta, a dio novca obezbijediće Vlada Republike Srpske, dok je opština Višegrad obezbijedila lokaciju i infrastrukturu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare