Na Rogoju 40 centimetara novog snijega

0

FOČA – Na području opštine Foča snijeg neprestano pada, mada umjerenim intenzitetom, već duže od 24 časa, pa se saobraćaj odvija otežano, po zasniježenim kolovozima, ali bez zastoja.
Na planinskom prevoju Rogoj, na magistralnom putu Foča-Sarajevo, palo je 40 centimetara novog snijega, a zimske službe “Srbinjeputeva” uz velike napore uspijevaju da ga održe prohodnim.

U ovom preduzeću kažu da probleme na tom putnom pravcu prave snježni smetovi, pa vozače upozoravaju na pojačan oprez.

Prohodno je i prema Tjentištu, preko prevoja Prijeđel, gdje je visina snijega oko 30 centimetara, kao i prema Šćepan Polju, gdje je palo oko 20 centimetara snijega.

Mašine “Srbinjeputeva” čiste i regionalni pravac prema Zavaitu i Čelebićima, preko prevoja Bakić, a na pojedinim mjestima na tom području visina snijega je 60 centimetara.

“Srbinjeputevi” održavaju čistom i Ulicu kralja Petra u Foči, dok za druge gradske ulice nisu nadležni.

U preduzeću “Izvor”, koje je zaduženo za održavanje lokalnih puteva, kažu da još nisu dobili nalog iz opštine, pa se u gradu saobraćaj odvija po neočišćenim kolovozima.

U nadležnom opštinskom odjeljenju rečeno je da njihovi stručnjaci na terenu utvrđuju stanje, nakon čega će biti urađen plan čišćenja.

Uslovi su dosta bolji za pješake, jer radnici preduzeća “Komunalac” neprestano čiste trotoare.

Nove snježne padavine srećom nisu uzrokovale kvarove na elektromreži, pa je napajanje strujom čitavog područja fočanske opštine uredno, potvrđeno je u “Elektrodistribuciji”.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments