Na razgovor pozivan određen broj lica

0

U Centar javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo pozivan je određen broj lica na razgovor zbog deponovanja otpada neprovjerenog sadržaja na području opština Pale i Istočni Stari Grad, rekla je Srni portparol ovog centra Danka Tešić.

Tešićeva je istakla da postoji određen broj lica koja se dovode u vezu sa ovim slučajem, i ako izvještaj vještaka, koji se čeka, pokaže da se radi o otpadu opasnom po život i zdravlje ljudi, protiv njih će biti podnesene krivične prijave.

Načelnik opštine Pale Miodrag Kovačević rekao je danas novinarima da je u stalnom kontaktu sa pripadnicima CJB i da će narednih dana održati sjednicu Foruma za bezbjednost na kojoj će rapravljati i o ovom slučaju.

Kovačević je istakao da je opština sve dojave o nelegalnim deponijama odmah proslijedila policiji koja je adekvatno reagovala i brzo rasvijetlila ovaj slučaj.

On se nada da će nakon izvještaja vještaka, ako ustanovi da se radi o otrovnom otpadu, nadležnom tužilaštvu protiv određenih firmi i pojedinaca biti podnesen izvještaj o krivičnom djelu.

Pripadnici Centra su nakon više dojava da se na području Pala i Istočnog Starog Grada deponuje otpad neprovjerenog sadržaja, izveli akciju u kojoj su blokirali dva kamiona natovarena životinjskim kožama i određen broj radnih mašina kojima su kopane rupe za odlaganje otpada, za koji postoje osnovi sumnje da se dovozi iz FBiH.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments