Na prvenstvu Srpske dvije medalje za Karate klub “Glasinac”

0

SOKOLAC – Članica sokolačkog Karate kluba “Glasinac” Isidora Borovčanin osvojila je zlatnu medalju na Seniorskom prvenstvu Republike Srpske u disciplini kate pojedinačno, dok je njena klupska koleginica Marija Đurković osvojila srebro u disciplini borbe pojedinačno do 50 kilograma.

Trener “Glasinca” Miodrag Borovčanin rekao je da je Isidora na Seniorskom prvenstvu Srpske, koje je juče održano u Bijeljini, još jednom potvrdila da je u samom vrhu karate sporta u Srpskoj.

“Ove medalje mnogo nam znače jer naš klub nikada nije prekidao kontinuitet da se takmiči u ovoj kategoriji koja treba da bude težnja za svakog ko vježba karate, jer seniorski karate je upravo faza kada se sve tajne ovog sporta pokazuju na najbolji način”, istakao je Borovčanin.

On je naglasio da je ovo takmičenje, uz prisustvo svih klubova iz Srpske, kvalifikaciono za predstojeće prvenstvo BiH.

Seniorsko karate prvenstvo Republike Srpske – pojedinačno i ekipno, održano je juče u Bijeljini, u skladu sa svim preporučenim mjerama zaštite od širenja virusa korona, nakon što je dva puta odlagano zbog epidemiloške situacije u Srpskoj.

Organizator prvenstva je Regionalni karate savez BMSiP i Karate Savez Republike Srpske, a tehnička organizacija je povjerena Karate klubu “UNSU” iz Bijeljine.

Generalni pokrovitelj je bio grad Bijeljina.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments