Na projekat razvoja malinarstva 110.000 KM

0

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Slaviša Mišković potpisao je danas 25 ugovora sa korisnicima projekta „Razvoj malinarstva na području opštine Višegrad“.
„Vrijednost projekta je oko 110.000 KM od čega su sredstva u visini od 70 odsto obezbijeđena preko Investiciono-razvojne banke /IRB/ Republike Srpske, 20 odsto finansira opština, a 10 odsto korisnici projekta“, rekao je Mišković.

On je istakao da je ovaj projekat veoma dobar i da prati ciljeve opštine koji se odnose na masovno razvijanje malinarstva na području Višegrada, dodavši da će se nastojati da budu angažovani stručnih ljudi da bi se ovi poslovi odvijali na najbolji način i uz maksimalne efekte.

Aleksandar Danojlić iz Višegrada na osnovu ovog projekta prvi put sadi malinu na svojoj zemlji.

„Ovo je za mene veliki izazov i nadam se da će uroditi plodom, kako bih u budućnosti mogao proširiti malinjak. Smatram da je projekat veoma značajan i za omladinu kojoj se na ovaj način pruža prilika za rad“, rekao je Danojlić.

Projekat su podržali opština Višegrad i finansijski mehanizam koji je uspostavljen kroz zajedničku inicijativu Ministarstva finansija, Ministarstva uprave i lokalne samouprave i IRB-a Republike Srpske, Vlade Švajcarske i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare