Na području tri opštine evidentirano 188 budućih prvačića

0
Ilustracija

SOKOLAC, HAN PIJESAK, ROGATICA – U Osnovnoj školi /OŠ/ „Sokolac“ do danas je za upis u prvi razred evidentirano 86 djece, u OŠ „Milan Ilić – Čiča Šumadijski“ na Han Pijesku 24 i u OŠ „Sveti Sava“ u Rogatici 78 djece.

Srni je u ove tri obrazovne ustanove rečeno da, nakon što je do danas završeno evidentiranje budućih prvačića za školsku 2022/2023. godinu, od sutra počinju pripreme za početak upisa prvačića i trajaće tokom aprila i maja.

Za upis su potrebni izvod iz matične knjige rođenih, uvjerenje o prebivalištu djeteta i ljekarsko uvjerenje izdato od nadležne zdravstvene ustanove.

U prvi razred osnovne škole upisuju se djeca koja do 31. avgusta navršavaju šest godina, te djeca starija od šest godina koja zbog bolesti ili drugih razloga nisu upisana u školu.

U osnovnim školama na Sokocu, Han Pijesku i u Rogatici nadaju se da će u drugom roku biti upisano još prvačića, s obzirom na to da je ostavljena mogućnost da na zahtjev roditelja mogu da se upišu i djeca koja do kraja tekuće godine navršavaju šest godina ukoliko komisija za upis u prvi razred procijeni da je dijete spremno za polazak u školu.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare